Visualisatie van de openbare ruimte

Ervaar de nieuwe dimensie in 3D omgevingsdata

Lat 46° 07' 48"
Long 98° 12' 22"
Alt 12034 mm

DRIEDIMENSIONALE PUNTEN VOOR HET NAUWKEURIGER EN EFFECTIEVER INVENTARISEREN VAN DE BUITENRUIMTE. VAN GROOTSCHALIGE TOT LOKALE INVENTARISATIES EN HET OPSPOREN VAN AFWATERINGSPROBLEMATIEK.

Vraag de demo aan Lees de cases

3D visualisatie van de openbare ruimte met de CycloMedia LiDAR puntenwolk

De landsdekkende LiDAR puntenwolk van CycloMedia maakt het mogelijk om de inventarisatie van de buitenruimte nog effectiever en nauwkeuriger uit te voeren. Gebruik de 3D visualisaties om analyses te maken in de openbare ruimte en gebruik ze direct als ondersteuning voor het bepalen van beleid.

Met behulp van de nauwkeurige LiDAR data van de openbare ruimte kunnen stappen gezet worden naar een duurzamere, efficiëntere en veiligere stad.

Data oplossingen in openbare ruimte

Het gebruik van LiDAR omgevingsdata in de openbare ruimte

De CyloMedia LiDAR puntenwolk maakt het mogelijk om objecten in de omgeving te detecteren en analyseren. U kunt direct de openbare ruimte in 3D ontdekken en inventarisaties maken van de actuele faciliteiten. Denk hierbij aan grootschalige inventarisaties van wegen, gebouwen, waterlopen, terreinen en spoorlijnen voor BZT registraties.

Met de LiDAR puntenwolk kunt u ook nauwkeurige inventarisaties maken van objecten op lokaal niveau zoals verkeersborden, bomen, straatmeubilair of verlichting. De interactieve LiDAR puntenwolk kan zelfs ondersteunen in het opsporen van afwateringsproblematiek van trottoirs en straten.

Zo ondersteunt CycloMedia met deze nieuwe databron beleidsmakers in het beheer van openbare ruimtes, basisregistraties, belastingheffingen, handhaving en vergunningverlening.

Direct toegang tot LiDAR beelden

Vanaf uw bureau heeft u direct toegang tot de LiDAR data in Street Smart. Dit kan namelijk worden toegevoegd als extra databron naast de HD Cyclorama’s en 3D Cyclorama’s binnen Street Smart, maar het is ook toegankelijk via een open API. Delen van de puntenwolk kunt u bovendien downloaden voor gebruik in andere softwaretoepassingen zoals CAD en BIM-pakketten.

Een groot gedeelte van Nederland is al beschikbaar in Street Smart, eind 2019 zal de LiDAR puntenwolk voor heel Nederland compleet zijn.

Benieuwd naar de mogelijkheden met LiDAR voor het visualiseren van de openbare ruimte in uw regio?

Vraag nu de demo aan:

Vraag de demo aan

CASE

Amsterdam ArenAPoort & Royal HaskoningDHV

LiDAR Puntenwolk toepassing voor het inmeten van objecten en visualiseren van een druk werk-, winkel-, en woongebied

lees meer

Case

ReintenInfra


De LiDAR Puntenwolk toepassen om ontwerpmodellen te projecteren in de omgeving om de communicatie met stakeholders te verduidelijken.

lees meer

CASE

Gemeente Drimmelen & Royal HaskoningDHV

LiDAR Puntenwolk toepassing voor de herinrichtingsplannen van een dorpskern: het uitwerken van een definitief ontwerp en een bestek.

lees meer

Technologie

Cyclomedia LiDAR Puntenwolk


De LiDAR puntenwolk wordt opgenomen met het mobile mapping systeem van CycloMedia. Lees alles over de technische specificaties.

lees meer

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen rond de CycloMedia LiDAR puntenwolk?

De komende tijd zullen er veel ontwikkelingen plaatsvinden rond LiDAR. CycloMedia verzamelt het laatste nieuws, interessante use cases en innovaties en brengt u als eerste op de hoogte.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste innovaties en toepassingen op het gebied van LiDAR.

Vul uw gegevens hier in en kies de onderwerpen die u het meeste aanspreken.