Cyclomedia LiDAR Technologie

3D visualisatie via 700.000 uitgezonden pulsen/sec.

Lat 46° 07' 48"
Long 98° 12' 22"
Alt 12034 mm

DRIEDIMENSIONALE PUNTEN INGEMETEN MET 700.000 LASERPULSEN PER SECONDE. IEDER PUNT BEVAT X, Y, Z COÖRDINATEN, DIE SAMEN DE PUNTENWOLK VORMEN. VELODYNE HDL-32E LASER MET 32 AFZONDERLIJKE STRALEN.

Technische Specificaties LiDAR

De CycloMedia LiDAR puntenwolk: hoe werkt het?

De LiDAR puntenwolk wordt opgenomen met het mobile mapping systeem van CycloMedia, waarin het LiDAR systeem is geïntegreerd. Dit systeem is in staat om 700.000 laserpulsen per seconde uit te zenden. Van elke gereflecteerde puls wordt geregistreerd hoe lang het duurt voordat deze teruggekaatst is. Aan de hand daarvan wordt elke puls omgezet in een X,Y,Z coördinaat. De combinatie van al deze punten vormen een drie dimensionale puntenwolk van de buitenruimte: de CycloMedia puntenwolk.

De LiDAR data-collectie is een continu proces. Ieder punt uit de LiDAR puntenwolk wordt in combinatie met de Cyclorama’s voorzien van een kleurwaarde, waardoor een fotorealistische weergave van de buitenruimte ontstaat.

Bekijk de video

Beschikbaar in Street Smart

LiDAR kan worden toegevoegd als extra databron naast de HD Cyclorama’s en 3D Cyclorama’s binnen Street Smart, maar is ook toegankelijk via een open API. Delen van de dataset kunnen bovendien gedownload worden voor gebruik in andere softwaretoepassingen, onder andere CAD en BIM-pakketten. Dit maakt de LiDAR puntenwolk, ook buiten Street Smart, uiterst bruikbaar.

Specificaties CycloMedia LiDAR puntenwolk

De 3D puntenwolk wordt opgenomen met de Velodyne HDL-32E.
Deze heeft de volgende kenmerken:

32

afzonderlijke stralen

700.000

uitgezonden pulsen/sec.

120m

Maximale opnameafstand

60m

Gemiddeld verticaal bereik

De 3D puntenwolk wordt geleverd in de coördinaten van het Rijksdriehoeksstelsel + NAP (EPSG:7415). Eenheden voor dit stelsel zijn meters in X-, Y- en Z-richting.

Nauwkeurigheid

De locatie-nauwkeurigheid van alle opnamelocaties heeft een gemiddelde standaardafwijking van 10 cm (1 σ) in alle richtingen, uitgezonderd in lange tunnels, bosrijke gebieden en zeer dichtbebouwde gebieden. De relatieve nauwkeurigheid bedraagt 2 cm en is deels afhankelijk van de afstand van een vastgelegd punt tot de opnamelocatie. Punten die dichtbij de opnamelocatie liggen hebben over het algemeen een hogere nauwkeurigheid dan punten die verder van de opname locatie liggen.

Download de specificaties (PDF) voor meer informatie over de puntendichtheid, het dual return concept en de download mogelijkheden van puntenwolk data naar BIM en CAD programma's.

Download technische specificaties (PDF)

Online ontsluiting

De LiDAR puntenwolk is te benaderen via onze webviewer Street Smart. Naast onze (3D-) Cycloramas, luchtfoto en Nederland Obliek, is het vanaf nu mogelijk in Street Smart, vanuit elk perspectief de buitenruimte in 3D te bekijken. Gebruik de LiDAR puntenwolk voor 3D metingen, hoogtemetingen, het maken van doorsnedes, visualisaties op basis van fotorealistische kleuren, en nog veel meer, zonder extra software.

Download de product informatiesheet

LiDAR technische specificaties

Meer weten over de exacte specificaties van de Cyclomedia Velodyne HDL-32E LiDAR en de puntenwolk inwinning? Download de technische informatie sheet: